Languages

Hero recipes

 

Geschiedenis

2012

Lacroix lanceert een nieuwe internetsite met nog meer recepten en tips om u zo goed mogelijk te helpen koken zoals de grootste chefs, met de fonds van Lacroix.

1996

Op 11 oktober 1996 stopt de productie van Lacroix fonds in Duitsland en vanaf dan gebeurt de productie vanuit Puurs in België.

1956

Eugène Lacroix wordt gehuldigd met de eremedaille en de orde van verdienste van de stad Frankfurt in 1956. Hij gaat studeren aan de culinaire academie in Frankrijk, en sticht vervolgens een culinaire academie in Frankfurt.

1886

Eugène Lacroix werd op 26 januari 1886 geboren. Hij groeide op in een herberg die zijn moeder had overgenomen na de dood van zijn vader. Het is in deze herberg dat Eugène al zeer vroeg besliste om chef te worden. Hij leerde zijn vak bij de beroemde chef Louis Nassoy, gewezen kok aan het hof van Napoléon III, in het hotel “du soleil” te Lahr. Hij verbeterde vervolgens zijn technieken in talrijke beroemde huizen in Duitsland en in de Elzas.

2005

In 2005 wordt de eerste internetsite van Lacroix tot stand gebracht, met de bedoeling zoveel mogelijk informatie te geven over de herkomst en de productie van fonds. Er zijn al verschillende recepten op terug te vinden om uw gerechten te verfijnen.

1964

De producten van Lacroix genieten snel een goede reputatie in Europa. Na de dood van de stichter in 1964, worden het bedrijf en de know-how van Eugène Lacroix overgenomen door zijn vrouw en zijn zoon.

1921

In 1921 beslist Eugène Lacroix om zijn eigen bedrijf te stichten in Frankfurt. Door het verkopen van zijn ganzenlever bij grote restaurateurs in de stad had hij immers de reputatie van fijnproever verworven.Door het leveren van zijn producten, zag hij dat in restaurants veel tijd en energie werd gestoken in het maken van sauzen en fonds. Zijn interesse voor gastronomie, en zijn nieuwsgierigheid naar de kookkunst, brachten hem op het idee om zich te onderscheiden door sauzen en fonds van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden aan de gekende restauranthouders in Frankfurt.
Op dat moment werden de Fonds van Lacroix, zoals we ze nu kennen, geboren!