Languages

Hero recipes

 

Carpaccio van rund met een gel van soja

Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Beoordeling van het recept: 

Summary

Aantal pers.
Bereidingstijd
35 min.
Total time
35 min.

Ingrediënten 

Voor de gel:
200 ml
rund fond Lacroix
100 ml
ketjap manis (= zoete soja saus)
6 g
agar agar (= bindmiddel op basis van algen)
Voor de carpaccio:
400 g
puur rundsfilet zeer dun gesneden
fleur de sel
gemalen koriander zaad
4 el
lookolie
1 el
limoensap
Voor de afwerking:
2 el
gehakte cashew nootjes
20  
blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Voor de gel
 

  • Breng de rund fond en ketjap manis aan de kook in een steelpannetje (= sauspan)
  • Voeg de agar agar toe en laat 2 minuten door koken.
  • Laat afkoelen zodat de liquide massa opstijft en hard wordt.
  • Doe de massa vervolgens in een blender en mix glad tot een gel.
  • Doe de gel in een spuitbusje en bewaar in de ijskast.

 
Voor de carpaccio
 

  • Meng de lookolie met het limoensap en smeer over 4 borden uit.
  • Verdeel de carpaccio over de borden en kruid met fleur de sel en de gemalen korianderzaadjes.
 

Voor de afwerking
 

  • Strooi de gehakte cashew nootjes over de carpaccio.
  • Spuit enkele topjes van de gel over de carpaccio.
  • Verdeel de blaadjes basilicum over de carpaccio en serveer direct.
Smaaktest: 
Frais-Acidulé