Lacroix Beef Bourguignon

Hertenbiefstukjes met fruitbier en wortelgroenten in de oven

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
1 uur 30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

De groentengarnituur:

1. Reinig alle groenten en snijd ze in blokjes van +/- 1.5 cm.

2. Meng alle groenten met elkaar en verdeel ze in een ovenschaal.

3. Smelt de boter, voeg er de gehakte rozemarijn, de in plakjes gesneden knoflook en vers gemalen peper en zout bij en verdeel over de groenten. Besprenkel (alle groentjes moeten met een klein beetje olie omhuld zijn) met nog wat olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 40 minuten meng de groenten af en toe eens tijdens het garen.



De saus:

1. Snipper de sjalot fijn, bak ze aan in een beetje boter en laat ze lichtjes kleuren. Doe er de acaciahoning bij en laat de sjalot karamelliseren.

2. Doe er het tijmtakje en het laurierblaadje bij en blus de sjalotten met de wildfond en het fruitbier. Kruid met peper en zout.

3. Laat +/- 30 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus eventueel.

4. Kruid de saus volgens smaak bij.



Het vlees en afwerking saus:

1. Dep het vlees droog en bak (zoals een biefstuk) en op de gewenste bakwijze.

2. Laat het gerust enkele minuten rusten vooraleer te serveren.

3. Voeg het vrijgekomen sap van het vlees bij de saus, bind de saus eventueel met een heel klein beetje (bruine) roux. Voeg er net voor het serveren een heel klein klontje, ijskoude boter bij.

4. Vind je de saus net iets te bitter, doe er dan een klein beetje acacia honing bij.



De schikking:

1. Schik het vlees in het midden van 4 voorverwarmde borden, verdeel er speels de wortelgroenten rond en lepel er de saus tussen.

Alternatief: maak een rondje met de groentjes en leg het vlees op de groentjes, dresseer de saus rond de groentjes.



Serveer - Smakelijk!

Recept van Marleen De Naeyer.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.