Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Op lage temperatuur gegaarde kalfsfilet

Bereiding
14 uur 30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verwarm de olijfolie in een ovenschaal tot 55°C. Leg hierin de kalfsfilet, de look, de tijm, de kruidnagel en laurier.

2. Laat de filet vervolgens 12 uur lang gaar worden bij 55°C. Laat de filet afkoelen in de olie.

3. Laat de kalfsfond tot de helft inkoken en voeg de room toe. Laat verder inkoken tot de helft en los de kaas hierin op. Kruid met peper en zout en steek door en fijn zeef.

4. Hak de ui fijn en fruit ze lichtjes in een paar lepels olijfolie. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngehakte bieslook.

5. Neem de kalfsfilet uit de olie en verdeel hem in porties. Grill het vlees op een het grill en serveer met de champignons, de aardappeltjes en de jus met de Parmezaanse kaas.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.