Cooking club

Languages

Lacroix

Welkom

Hero recipes


Zalm met fijne groentjes in een curryroomsaus

back_receipts

Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Beoordeling van het recept: 

Summary

Aantal pers.
Bereidingstijd
30 min.
Total time
30 min.

Ingrediënten 

1  
bosje lente ui
1  
courgette
250 ml
visfond
150 ml
room
2 tl
currypoeder
Een snuifje zout
4  
stukjes zalm van 100 gram
10 g
boter
1 el
olijfolie

Bereidingswijze

Snij de zaadlijst uit de courgette. Snij de overschot van de courgette in blokjes. Snij de lente ui.
Fruit dit aan in een beetje boter. Voeg de currypoeder toe. Laat even op een zacht vuur staan. Voeg de room, het zout en de fond toe. Laat kort doorkoken.
Bak de zalm mooi bruin in een beetje olie. En gaar de vis in de oven 5 tot 6 minuten op 140 graden.

Notes

WIJNSUGGESTIE :
 
Een licht kruidige/licht peperachtige Grüner Veltliner uit Wagram in
Oostenrijk zorgt hiervoor zowel structuur als mineraliteit.
Ook een verfijnde Godello wijn uit de meest belovende witte wijnregio in Spanje,
nl. Valdeorras zou hier een mooi match vormen.