Cooking club

Languages

Lacroix

Welkom

Hero recipes


Zalm in papillot

back_receipts

Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Beoordeling van het recept: 

Summary

Aantal pers.
Bereidingstijd
40 min.
Total time
40 min.

Ingrediënten 

4  
mooie stukken roze zalm
300 g
wilde rijst
het wit van 1 prei
1⁄2  
venkel
2  
wortels
1  
dikke tomaat
1  
teentje knoflook
5 dl
visfond
3 dl
droge witte wijn
boter
peper
grof zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 180°C. Haal de vis een tijdje op voorhand uit de koelkast zodat deze niet té koud in de papillot moet. Reinig de prei, de wortels en de venkel en snijd in julienne. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes. Snipper de knoflook fijn.
  • Bestrijk vier vellen boterpapier in het midden met boter. Verdeel hierop de groentenjulienne en leg er de zalm bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er tenslotte de tomatenblokjes en knoflook bovenop.
  • Sluit de papilloten, maar giet er de visfond bij alvorens helemaal dicht te vouwen.
  • Plaats de papillotten op een bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 20 minuten, naargelang de grootte van de zalmstukken.
  • Verdeel de volledige inhoud (ook het kookvocht) van elke papillot op warme borden en serveer er wilde rijst bij.
Wijnsuggestie: 

Een goed gemaakte Côtes de Provence of andere rosé (die niet enkel smaak naar de alcohol) of zelfs een rosé uit Chianti in Toscane, liefst geen te donker gekleurde versie… niet te koud geserveerd.