Bourguignonne saus

Moeilijkheid
Eenvoudig
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
15 minuten
Bereidingswijze
1. Doe de gesnipperde sjalotten in een kookpot met de rode wijn, de champignons, tijm en laurier.
2. Laat dit koken tot de wijn verdampt is.
3. Voeg de bruine suiker en de kalfsfond [1] toe en laat dit inkoken tot de helft.
4. Zeef de saus, bindt met de roux, smaak af met peper en zout en roer de koude boter onder de saus.
2. Laat dit koken tot de wijn verdampt is.
3. Voeg de bruine suiker en de kalfsfond [1] toe en laat dit inkoken tot de helft.
4. Zeef de saus, bindt met de roux, smaak af met peper en zout en roer de koude boter onder de saus.
Ingrediënten
1
fles rode wijn 4
gesnipperde sjalotjes 50 g
Champignons 1
takje tijm 1
blaadje laurier 25 g
blaadje laurier 2
potjes kalfsfond Lacroix 1
klontje cassonade suiker (bruine suiker) 25 g
koude boter