Coq au vin

Moeilijkheid
Gemiddeld
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
90 minuten
Bereidingswijze
- Neem een kom en voeg de wijn, gevogeltefond, ui, wortel, bleekselder, knoflook toe. Leg de stukken kip in de marinade en laat 24 uur marineren in de koelkast. Keer de kip af en toe eens om.
- Haal de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Gooi de marinade niet weg!
- Bak het ontbijtspek in een pan en leg apart. Bak in dezelfde pan de kip kort aan en leg apart.
- Zeef de groenten uit de marinade. Laat goed uitlekken en stoof zachtjes aan in het overbleven braadvocht tot de groenten een bruine kleur krijgen.
- Voeg de marinade toe aan de groenten samen met laurier, tijm en de kip en breng zachtjes aan de kook.
- Laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen. Controleer of de kip gaar is.
- Bak de zilveruitjes kort aan in een pan en voeg vervolgens de champignons en het spek toe. Bak een 5 tal minuten en voeg alles toe aan de kip.
- Laat de coq au vin nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer warm en werk af met wat peterselie. Smakelijk!
Ingrediƫnten
400 ml
gevogeltefond van Lacroix 400 ml
rode wijn (voorkeur Beaujolais) 1
ui (fijngehakt) 2
stenkels bleekselder (fijngehakt) 3
wortels (in kleine blokjes) 1 teentje(s)
knoflook (geperst ) 4
kipfilets met vel en been 100 g
mager spek 1
blaadje laurier 100 g
zilveruitjes 100 g
Champignons