Gepubliceerd op Lacroix (https://www.lacroix.be)

Home > Gestoofde kalfswangen

Gestoofde kalfswangen

Moeilijkheid

Eenvoudig

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

180 minuten

Bereidingswijze

1. Alle groenten schillen en in blokjes snijden.
2. De kalfswangen schoonmaken en met peper en zout bestrooien.
3. Vervolgens de kalfswangen bruin aanbakken.
4. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
5. Afblussen met donker bier en rode wijn.
6. Voeg de groenten toe en laat inkoken.
7. Daarna bevochtigen met de beide fonds (kalfs- [1] en runderfond [2]).
8. Laat dit mengsel 4 uur sudderen.

Tip:
Heerlijk met verse frietjes!

Ingrediënten

8  
kalfswangen
2  
winterwortel
2  
rode uien
1  
bleekselder
100 g
champignon
400 ml
kalfsfond Lacroix
400 ml
rundsfond Lacroix
1  
flesje donker bier
200 ml
rode wijn
90 g
tomatenpuree
1  
prei
   
Peper en zout

Bron-URL: https://www.lacroix.be/nl/recepten/gestoofde-kalfswangen

Links
[1] https://www.lacroix.be/nl/fonds/kalfs
[2] https://www.lacroix.be/nl/fonds/runder