Kruidige aubergines met parelcouscous

Moeilijkheid
Eenvoudig
Smaakprofiel
Aantal personen
2 personen
Bereiding
45 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd kruiselings in. Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Plaats de aubergines gedurende 30 minuten in het midden van de oven, of tot de aubergines gaar zijn.
- Snipper intussen de ui en knoflook fijn en stoof zachtjes gedurende enkele minuten.
- Voeg de gemalen komijn en ras el hanout toe en stoof nog twee minuten.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, gevogeltefond [1] en rozijnen toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen tot de saus indikt.
- Verwijder de blaadjes koriander van de steeltjes. Leg de blaadjes apart en snijd de steeltjes fijn. Voeg de fijngesneden steeltjes toe aan de tomatensaus.
- Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de aubergines uit de oven, lepel het vruchtvlees uit de aubergines en voeg het vruchtvlees toe aan de tomatensaus.
- Meng de parelcouscous met enkele lepels tomatensaus en verdeel over de uitgeholde aubergines.
- Verdeel de tomatensaus over een grote schaal, leg de gevulde aubergines op de tomatensaus en werk af met de blaadjes koriander en verse munt.
Ingrediƫnten
2
grote aubergines 1 el
olijfolie 1
ui 2 teentje(s)
look 1⁄2 tl
gemalen komijn 1⁄2 tl
ras el hanout 400 ml
gevogeltefond Lacroix 400 g
tomatenblokjes uit blik 50 g
rozijnen 10 g
verse koriander 150 g
parelcouscous