Lamskroon met portosaus

Moeilijkheid
Gemiddeld
Smaakprofiel
gerookt-zoet
Aantal personen
4 personen
Bereiding
60 minuten
Bereidingswijze
Voor het lam:
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het lam aan in de boter.
3. Gaar het vlees 9 tot 14 minuten in de oven.
4. Haal het uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
Voor de saus:
1. Smelt het klontje boter in een pot. Fruit de sjalotten en voeg de rozemarijn en salie toe.
2. Voeg de porto toe en laat voor de helft inkoken.
3. Voeg de runderfond van Lacroix [1] toe. Laat terug inkoken tot de helft.
4. Passeer de saus door een zeef.
5. Werk af door er de 25g koude boter onder te roeren en kruid met peper en zout.
Voor de garnituur:
1. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
2. Bak eerst de sjalotten en voeg daarna de aardappels toe.
3. Bak goudbruin dan voeg de paddenstoelen toe en laat enkele minuten meebakken.
4. Voeg de lente-uitjes toe en kruid met peper en zout.
Dresseerwijze:
1. Leg in het midden van het bord de aardappels met de champignons.
2. Versnijd het vlees en dresseer dit op een speelse manier over de aardappels.
3. Overgiet het vlees met de saus.
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het lam aan in de boter.
3. Gaar het vlees 9 tot 14 minuten in de oven.
4. Haal het uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
Voor de saus:
1. Smelt het klontje boter in een pot. Fruit de sjalotten en voeg de rozemarijn en salie toe.
2. Voeg de porto toe en laat voor de helft inkoken.
3. Voeg de runderfond van Lacroix [1] toe. Laat terug inkoken tot de helft.
4. Passeer de saus door een zeef.
5. Werk af door er de 25g koude boter onder te roeren en kruid met peper en zout.
Voor de garnituur:
1. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
2. Bak eerst de sjalotten en voeg daarna de aardappels toe.
3. Bak goudbruin dan voeg de paddenstoelen toe en laat enkele minuten meebakken.
4. Voeg de lente-uitjes toe en kruid met peper en zout.
Dresseerwijze:
1. Leg in het midden van het bord de aardappels met de champignons.
2. Versnijd het vlees en dresseer dit op een speelse manier over de aardappels.
3. Overgiet het vlees met de saus.
Ingrediënten
600 g
lamskroon 2
gesnipperde sjalotten 1
takje rozemarijn 2
blaadjes salie 1 dl
rode porto 2 dl
runderfond Lacroix (Tip: vries de rest van de fond in) 25 g
koude boter 250 g
gesneden paddenstoelen (Parijse, shiitake, oesterzwam) 2
fijngesneden lente-uitjes 2
fijngesneden sjalotten 10
vastkokende aardappelen