Gepubliceerd op Lacroix (https://www.lacroix.be)

Home > Luxe Rundsburger met champignons

Luxe Rundsburger met champignons

Moeilijkheid

Eenvoudig

Smaakprofiel

gerookt-zoet

Aantal personen

4 personen

Bereiding

25 minuten

Bereidingswijze

1. Meng het rundsgehakt met de look, sjalot, ei en dragon. Maak er 4 ronde burgers van en grill ze naar gelang de bak wijze (bleu, saignant, a point of bien cuit).
2. Snij de champignons in 4 en kleur stevig aan in olijfolie.
3. Blus met een scheutje cognac, fond [1] en room.
4. Laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer met de waterkers en frietjes.

Smakelijk!

Ingrediënten

800 g
rundsgehakt (niet gekruid)
1  
ei
200 ml
rundsfond Lacroix (Tip: vries de rest van de fond in)
100 ml
room
1  
sjalot fijn gehakt
1  
teentje look fijn gehakt
4 el
gehakte verse dragon
2  
bakjes champignons
   
olijfolie
   
Peper en zout
2  
bosjes gewassen waterkers
   
scheutje cognac

Bron-URL: https://www.lacroix.be/nl/recepten/luxe-rundsburger-met-champignons

Links
[1] https://www.lacroix.be/nl/fonds/runder