Gepubliceerd op Lacroix (https://www.lacroix.be)

Home > Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Moeilijkheid

Eenvoudig

Smaakprofiel

prikkelend-zout

Aantal personen

3 personen

Bereiding

45 minuten

Bereidingswijze

1. Snij de rode paprika, de gele paprika, de rode uien en de tomaten in fijne blokjes.
2. Pel de look en snij fijn of pers met lookpers.
3. Zet een pan op het vuur en doe de olijfolie erin.
4. Bak het gehakt gaar en prak fijn. Voeg de look toe.
5. Doe de gele paprika, de rode paprika en de rode ui bij het gehakt en stoof beetgaar.
6. Voeg de rode bonen en de mais toe.
7. Voeg de tomaten en de geconcentreerde tomatenpuree toe.
8. Blus de groenten met de Lacroix kalfsfond bio.
9. Voeg de kurkuma, peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken toe.
10. Roer om en laat verder pruttelen.
11. Snij de aardappelen in 8 partjes en kook beetgaar.
12. Doe het groentemengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelen over de ovenschaal.
13. Doe de geraspte kaas erover.
14. Zet voor ongeveer 10 minuten onder de grill in de oven.
15. Plet de avocado en snij de sjalot fijn en voeg samen.
16. Kruid de guacamole met peper, zout, lookpoeder en wat limoensap. Serveer dit erbij in een apart potje.
17. Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met waterkers.

Ingrediënten

1  
rode paprika
1  
gele paprika
2  
rode uien
2 teentje(s)
look
1 el
olijfolie
400 g
rode kidneybonen
140 g
maïs uit blik
15  
kerstomaten
140 g
dubbel geconcentreerde tomatenpuree
200 ml
Lacroix bio kalfsfond
30 g
geraspte kaas
300 g
kippengehakt
6  
krielaardappelen
1  
avocado
1⁄2  
sjalot
   
enkele takjes waterkers
   
Peper & zout
   
kurkuma
   
paprikapoeder
   
chilivlokken
   
lookpoeder
1  
limoen

Bron-URL:https://www.lacroix.be/nl/recepten/mexicaanse-ovenschotel