Gepubliceerd op Lacroix (https://www.lacroix.be)

Home > Tajine met kip

Tajine met kip

Moeilijkheid

Eenvoudig

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

60 minuten

Bereidingswijze

  • Neem een kom en voeg de droge kruiden samen met de kip toe en meng goed. Laat enkele uren marineren in de koelkast.
  • Week de abrikozen en rozijnen in wat warm water gedurende een uur.
  • Verwarm een pan op een hoog vuur met wat vetstof en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
  • Voeg in dezelfde kom de uien toe en stoof gedurende enkele minuten. Voeg nu de knoflook toe en stoof kort.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, abrikozen, rozijnen en gevogeltefond toe en laat 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Meng wat citroensap en munt onder de couscous. Werk af met zeste van citroen.
  • Serveer de tajine met couscous. Werk de tajine af met verse koriander en geroosterde amandelschilfers en zeste van limoen.

Ingrediƫnten

8  
kippenbouten
400 ml
gevogeltefond Lacroix
800 g
tomatenblokjes
2 tl
paprikapoeder
1 tl
kaneel
1 tl
kurkuma
1 tl
komijn
1 tl
gember
100 g
gedroogde abrikozen
50 g
rozijnen
2  
witte uien
4 teentje(s)
knoflook
1 el
tomatenpuree
50 g
amandelschilfers
   
koriander
   
parelcouscous (voor 4 personen)
   
takjes munt
1  
citroen, zeste

Bron-URL: https://www.lacroix.be/nl/recepten/tajine-met-kip