Thaise maaltijdsoep

Moeilijkheid
Eenvoudig
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
40 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de stengels citroengras in vier en kneus ze met de achterkant van je mes.
- Stoof de knoflook, gember, chilipeper, citroengras en rode currypasta gedurende 5 minuten.
- Voeg vervolgens het water en de kalfsfond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de kokosmelk, limoenblaadjes, stukjes kip, champignons en broccolini toe en laat verder pruttelen tot de kip gaar is.
- Voeg de vissaus en bruine suiker toe aan de soep.
- Leg de rijstnoedels in de soep en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel de Thaise maaltijdsoep over de kommen. Werk af met verse koriander, lente-ui, chilipeper, sesamzaadjes en limoensap.
- Smakelijk!
Ingrediƫnten
2
stengels citroengras 3 teentje(s)
knoflook, geperst 1 el
gember, geraspt 1
rode chilipeper, fijngehakt 6 tl
rode currypasta 400 ml
kalfsfond Lacroix 1500 ml
water 400 ml
kokosmelk uit blik 300 g
kippenblokjes 250 g
Champignons 200 g
shitake 100 g
broccolini 3
limoenblaadjes 1 el
vissaus 200 g
rijstnoedels 1 el
bruine suiker 1
limoen, het sap 2
lente-ui 2 tl
sesamzaadjes