Gepubliceerd op Lacroix (https://www.lacroix.be)

Home > Gepocheerd varkensgebraadje met kervelwortelpuree en jus van komijn

Gepocheerd varkensgebraadje met kervelwortelpuree en jus van komijn

Moeilijkheid

Gemiddeld

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

120 minuten

Bereidingswijze

Voor het gebraad: 
1. 
Verwarm de oven op 120°C.
2. Korst het vlees goed in olijfolie aan, aan beide zijden. Kruid op voorhand met peper en zout.
3. Meng de kalfsfond [1] en water, voeg de knoflook, rozemarijn, laurierblaadjes en tijm toe. Breng dit aan de kook.
4. Leg het vlees erin en zet de pot in de oven voor 30 à 40 minuten.

Voor de puree:
1. 
Kook de peterseliewortelen en de aardappels tot ze gaar zijn in gezouten water. 
2. Giet af en pureer.
3. Meng de boter en de melk.
4. Smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de jus:
1. Snij de wortel, ui, look en selder voor de jus fijn. 
2. Bak ze goed aan in boter. Blus met de kalfsfond [1].
3. Voeg de komijn en room toe en kook in voor de helft.
4. Zeef dit geheel. Breng op smaak met peper en zout.
5. Roer de koude boter onder de saus.

Smakelijk!

Ingrediënten

800 g
varkensgebraad
400 ml
kalfsfond Lacroix
400 ml
water (of kalfsfond Lacroix)
2  
teentjes knoflook
1  
takje rozemarijn
   
enkele laurierblaadjes
   
enkele takjes tijm
   
olijfolie om te bakken
   
Peper en zout
700 g
geschilde aardappels
700 g
kervelwortel
50 g
goede boter
   
scheutje melk
   
Peper en zout
   
nootmuskaat
1  
wortel
1  
ui
2  
teentjes knoflook
2  
stengels selder
1 tl
komijn
400 ml
kalfsfond Lacroix
150 g
room
20 g
boter
   
Peper en zout

Bron-URL:https://www.lacroix.be/nl/recepten/varkensgebraadje-met-komijnjus

Links
[1] https://www.lacroix.be/nl/fonds/kalfs