Gepocheerd varkensgebraadje met kervelwortelpuree en jus van komijn

Moeilijkheid
Gemiddeld
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
120 minuten
Bereidingswijze
Voor het gebraad:
1. Verwarm de oven op 120°C.
2. Korst het vlees goed in olijfolie aan, aan beide zijden. Kruid op voorhand met peper en zout.
3. Meng de kalfsfond [1] en water, voeg de knoflook, rozemarijn, laurierblaadjes en tijm toe. Breng dit aan de kook.
4. Leg het vlees erin en zet de pot in de oven voor 30 à 40 minuten.
Voor de puree:
1. Kook de peterseliewortelen en de aardappels tot ze gaar zijn in gezouten water.
2. Giet af en pureer.
3. Meng de boter en de melk.
4. Smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de jus:
1. Snij de wortel, ui, look en selder voor de jus fijn.
2. Bak ze goed aan in boter. Blus met de kalfsfond [1].
3. Voeg de komijn en room toe en kook in voor de helft.
4. Zeef dit geheel. Breng op smaak met peper en zout.
5. Roer de koude boter onder de saus.
Smakelijk!
1. Verwarm de oven op 120°C.
2. Korst het vlees goed in olijfolie aan, aan beide zijden. Kruid op voorhand met peper en zout.
3. Meng de kalfsfond [1] en water, voeg de knoflook, rozemarijn, laurierblaadjes en tijm toe. Breng dit aan de kook.
4. Leg het vlees erin en zet de pot in de oven voor 30 à 40 minuten.
Voor de puree:
1. Kook de peterseliewortelen en de aardappels tot ze gaar zijn in gezouten water.
2. Giet af en pureer.
3. Meng de boter en de melk.
4. Smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de jus:
1. Snij de wortel, ui, look en selder voor de jus fijn.
2. Bak ze goed aan in boter. Blus met de kalfsfond [1].
3. Voeg de komijn en room toe en kook in voor de helft.
4. Zeef dit geheel. Breng op smaak met peper en zout.
5. Roer de koude boter onder de saus.
Smakelijk!
Ingrediënten
800 g
varkensgebraad 400 ml
kalfsfond Lacroix 400 ml
water (of kalfsfond Lacroix) 2
teentjes knoflook 1
takje rozemarijn 700 g
geschilde aardappels 700 g
kervelwortel 50 g
goede boter 1
wortel 1
ui 2
teentjes knoflook 2
stengels selder 1 tl
komijn 400 ml
kalfsfond Lacroix 150 g
room 20 g
boter