Abbachio à la Romana

Bereidingswijze

Bereiden:
Snijd het lamsvlees in kleine stukken. Kruid het met peper en zout en haal het door de bloem. Verhit een scheutje olijfolie in een pot met een dikke bodem op het vuur (of de barbecue) en bak er het vlees krokant in. Voeg de look toe en bevochtig met witte wijn, kalfsfond en water. Breng op smaak met verse kruiden: rozemarijn, salie en citroentijm. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Meng ondertussen in een maatbeker witte balsamico azijn, tomatenpulp, ansjovis, nduja en look. Mix glad en roer onder de stoofpot.

Haal de buitenste bladeren van de savooikool. Snijd ze in twee en haal de nerven eruit. Verhit wat olijfolie in een pan op het vuur en grill de bladeren kort. Snijd de rest van de kool in fijne reepjes. Stoof aan in olijfolie en kruid met peper en zout en rasp er nog 2 eetlepels robiola kaas in. Schep de fijngehakte savooikool op de gegrilde bladeren en rol op.

Serveren:
Schep een flinke lepel van de lamsstoverij op een bord. Schik er een savooirolletje bij en rasp er nog wat extra kaas over.

Copyright Stephanie Bex / njam