Boulettes liégeoises

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snipper de sjalot. Meng met de peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er vier grote gehaktballen van en kleur ze aan in boter. Leg op een bakplaat en gaar 20 minuten in de oven.

2. Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze glazig in boter. Voeg de azijn, het bier, de suiker, de jeneverbessen, de kruidnagel, de tijm, de marjolein en de runderfond toe. Laat 20 minuten zacht sudderen.

3. Kook de aardappelen ongeschild gaar in gezouten water. Giet af en schil ze.

4. Doe de rozijnen en Luikse siroop bij de saus en breng zacht aan de kook. Kruid met peper en een beetje zout.

5. Pureer de aardappelen. Voeg de boter in blokjes toe en blijf roeren. Roer er de hete melk onder. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes in tomatensaus kennen we allemaal maar dit zijn mijn favoriete balletjes!
Wim Ballieu