Dunne lende met champignonsaus en pompoenfrietjes

Bereidingswijze

Knolselderpuree

De knolselder puree kan perfect op voorhand gemaakt worden om net voor het serveren
even op te warmen. schil de knolselder en snij ze in kleine stukken. Kook of stoom de
knolselder gaar. ( Stomen zorgt ervoor dat de smaak van de knolselder volledig behouden
blijft ). Wanneer de knolselder gaar is doe je deze in een kutter en laat deze draaien tot je
een mooie puree verkrijgt. Voeg er wat boerenboter aan toe en kruid met peper en zout.
Laat dit alles goed door de puree roeren.


Pompoenfrietjes


Butternut pompoen is een pompoen die ideaal is voor het maken van pompoen frietjes. Ze
heeft veel en heel stevig vlees waardoor je mooie stevige frietjes krijgt. Schil de pompoen en
snij deze in frietjes, snij ze niet te dik zo worden ze mooi krokant. Bak de frietjes voor op 160
graden Celcius en afbakken op 180 graden Celcius. Afkruiden met wat zout.

Dunne lende en champignon saus


Bak de dunne lende aan in een pan ( geen anti kleefpan ! ). Haal deze uit de pan wanneer je
de gewenste garing bereikt hebt, leg ze op een bord en overdek met aluminiumfolie om te
rusten. Snij de parijse champignons in kleine blokjes. doe wat extra boter in de pan waar je
de lende in hebt gebakken en doe er de champignon blokjes in, laat ze even bakken en
flambeer ze vervolgens met wat cognac blus het geheel met Lacroix runderfond. Laat dit
even inkoken en voeg vervolgens wat room toe. Indien gewenst kan de saus nu worden
afgekruid met peper en zout.


Boschampignons

Controleer de champignons op restjes aarde of mossen en snij de grote champignons in wat
kleinere stukken. Bak deze gaar in een apart pannetje.


Dresseren

Doe een streep van de knolselder puree op het bord. Snij de dunne lende in reepjes en leg
deze op de puree. Leg vervolgens de boschampignons op de dunne lende en overgiet
lichtjes met de champignons saus.
Leg wat van de pompoenfrietjes naast het geheel.
Smakelijk eten!

Dunne lende is een mager en smaakvol stukje rundvlees. Je kunt er de meest feestelijke en fijne gerechten mee maken. Zoals dit eenvoudige recept van dunne lende met champignonsaus. De rundsfond van Lacroix geeft een diepe intense smaak aan de champignonsaus. In combinatie met de pompoen frietjes is dit een top najaars gerechtje dat vlug en eenvoudig klaar te maken is.
Stijn Maddelein