Roodgekookte eendenborstfilet met zomerse sla

Bereidingswijze

1. Snij de knoflook en de gember in schijfjes en bevochtig met de fond, de soja, de zoete chilisaus en de ketjap.
2. Breng alles aan de kook.
3. Kruid de eendenborstfilets met het vijfkruidenpoeder en bak ze even aan langs beide kanten.
4. Leg de filets in de marinade en laat ze op een laag vuurtje gaarkoken (30 min.).
5. Laat de filets in de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Meng de sla, groenten en kruiden en snij de filets in dunne plakken. Serveer de filets met de salade en een beetje van de marinade.

Wijnsuggestie:
Duidelijk nog maar eens een frisse, natuurlijk gemaakte rode Beaujolaiswijn zou hier niet misstaan, noch een iets rijper geoogste Pinot Noir wijn uit Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland, Duitsland Oostenrijk, enkel op voorwaarde dat er niet teveel nieuw houtinvloed in terug te vinden is.