Entrecôte met noedels met paprika en pepersaus

Bereidingswijze

Currypasta
1 sjalot, 1 teen look, 3 cm gember, 1 tl sambal, 1 el sojasaus, 1 tl kurkuma, ½ tl komijn, 1 kruidnagel

Start met het maken van de currypasta. Versnipper de sjalot, look en gember fijn. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een sauspannetje en voeg deze ingrediënten er aan toe. Na enkele minuten voeg je de komijn, kurkuma en kruidnagel toe. Laat op laag vuur verder garen tot de ui gaar is. Doe het geheel in een foodprocessor, laat een beetje afkoelen en voeg er de sambal en de sojasaus aan toe. Mix tot een glad geheel en zet apart.

Entrecôte met noedels

Snijd de paprika in reepjes en deze reepjes nog eens door twee. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote wokpan op het vuur en voeg er de paprika aan toe. Laat even stoven en voeg dan de currypasta toe. Laat meebakken en blus vervolgens met de rundsfond. Voeg de peperkorrels, sojasaus en rietsuiker toe. Breng aan de kook en voeg dan de spinazie toe. Zet het vuur wat lager en laat inkoken. Als de saus te dun blijft, kan je hem op het einde altijd wat inbinden.

Laat zo’n 15 minuten pruttelen op laag vuur en kook ondertussen de noedels. Wanneer deze gaar zijn, voeg je ze meteen toe aan de saus en meng je ze er volledig onder. Houd warm.

Verhit een flinke klont boter, samen met een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Bak de entrecotes, die je gekruid hebt met peper en zout, saignant (of bakwijze naar keuze) en snijd nadien in reepjes. Dresseer de borden door er wat noedels op te doen en daarlangs enkele reepjes biefstuk. Werk af door wat extra saus op het vlees te druppelen en door wat sesamzaadjes en koriander over het gerecht te strooien.

Het mag af en toe iets helemaal anders zijn. Udon noedels met een pittige pepersaus, gepaard met een stukje entrecote.. Onverwachts lekker.
Laurence