Fijne taart met gebraseerd witloof, room van brie en noten

Bereidingswijze
1. Snijd 5 kropjes witloof in de lengterichting in twee. Laat in een pan de boter smelten met een geutje olie. Leg daarin het witloof met het hart naar beneden en laat bruin bakken. Overgiet ze met een soeplepel honing, kruid met geraspte muskaatnoot en peper. Giet de Lacroix groentenfond in de pan. Dek af en laat 10 minuten koken. Plaats vervolgens de witloofkroppen in een schotel.
2. Nog steeds in dezelfde pan: voeg de room, de brie in stukjes en de rest van de groentefond toe. Voeg peper toe en laat indikken tot een smeuïge consistentie wordt bereikt.
3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol op een grote platte schotel het bladerdeeg uit en doorprik met een vork. Giet de brieroom in de schotel en plaats vervolgens het witloof erbij en bestrooi met de fijngestampte noten. Plaats gedurende 30 minuten in de oven.
2. Nog steeds in dezelfde pan: voeg de room, de brie in stukjes en de rest van de groentefond toe. Voeg peper toe en laat indikken tot een smeuïge consistentie wordt bereikt.
3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol op een grote platte schotel het bladerdeeg uit en doorprik met een vork. Giet de brieroom in de schotel en plaats vervolgens het witloof erbij en bestrooi met de fijngestampte noten. Plaats gedurende 30 minuten in de oven.