Geroosterde butternutsoep

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
2. Halveer de butternut in de lengte en verwijder de pitten. Halveer de butternut opnieuw in de lengte en snijd vervolgens doormidden en leg op de bakplaat.
3. Snijd de paprika in vier, verwijder de zaadjes en leg op de bakplaat.
4. Besprenkel de butternut en paprika met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in het midden van de oven gedurende 45 minuten of tot de butternut zacht is. De butternut mag zachtjes karamelliseren. Haal uit de oven en verwijder de schil van de butternut.
5. Verhit wat vetstof in een grote kookpot en stoof de ui en knoflook zachtjes aan samen met enkele fijngesnipperde blaadjes salie.
6. Voeg de geroosterde butternut en paprika toe en blus met de groentenfond en het water. Laat een kwartiertje koken en mix vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de soep over de kommen, werk af met wat room, pompoenpitten en blaadjes salie.