Hindefilet met grand-veneursaus

Bereidingswijze

Voor de hindefilet
1. Verhit de boter in een pan en bak de hindefilet gedurende 3 minuten. Draai vervolgens om in de pan en bak nog 1 minuut. Haal de hindefilet uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

Voor de grand veneursaus
1. Verhit opnieuw wat boter in dezelfde pan en voeg de ui en wortel toe. Stoof gedurende enkele minuten en bestrooi met bloem.
2. Schenk nu de wildfond en rode wijn bij de groenten en laat 1/3 inkoken.
3. Giet de saus door een zeef en laat opnieuw inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot er een volle saus ontstaat.
4. Voeg tot slot de veenbessencompote en cognac toe.

Afwerken
1. Snijd de hindefilet aan met een scherp mes en verdeel over de borden. Werk af met de grand veneursaus. Serveer met krieltjes en partjes pompoen.