Kalfsblanquette op z’n Vlaams

Bereidingswijze
1. Kook de kalfsfond met knoflook, ui, tijm en wortel.
2. Het beste is dat je de groenten heel laat en samenbind zodat je ze erna gemakkelijk kan uithalen.
3. Voeg het vlees toe en laat 30 min koken.
4. Draai balletjes van het gehakt, kook deze 10 min in gezouten water.
5. Haal het groentenpakketje uit de fond, voeg de zilveruitjes en de champignons toe en kook dit gedurende 5 à 10 min. Voeg de gehaktballetjes toe.
6. Maak een mengeling van de room en de dooiers. Voeg het citroensap-room-eidooier-mengsel toe en hou dit onder het kookpunt, de dooiers en de room gaan de saus binden.
7. Breng op smaak met peper en zout
Wijnsuggestie:
Hierbij past best een droge Pinot Gris uit de Elzas van een biologische producent of een rijke Chenin Blanc uit de Anjou in de Loire.
2. Het beste is dat je de groenten heel laat en samenbind zodat je ze erna gemakkelijk kan uithalen.
3. Voeg het vlees toe en laat 30 min koken.
4. Draai balletjes van het gehakt, kook deze 10 min in gezouten water.
5. Haal het groentenpakketje uit de fond, voeg de zilveruitjes en de champignons toe en kook dit gedurende 5 à 10 min. Voeg de gehaktballetjes toe.
6. Maak een mengeling van de room en de dooiers. Voeg het citroensap-room-eidooier-mengsel toe en hou dit onder het kookpunt, de dooiers en de room gaan de saus binden.
7. Breng op smaak met peper en zout
Wijnsuggestie:
Hierbij past best een droge Pinot Gris uit de Elzas van een biologische producent of een rijke Chenin Blanc uit de Anjou in de Loire.