Kalfsfilet met tuinboon en jus van jeneverbes

Bereidingswijze

Voor de groenten:
1. Kook de groenten en de aardappelen (apart) gaar in gezouten water. Giet af.
2. Voeg een klontje boter toe bij de groenten en de gehakte salie.
3. Hou dit warm onder gesloten deksel.
4. Bak de krielaardappelen op in de boter, kruid goed af met peper en zout. Hou dit warm. 

Voor het vlees:
1. Kruid het vlees.
2. Bak het vlees in de olijfolie kort en hevig aan.
3. Plaats het in een oven van 140°C.
4. Plaats de thermometer in het vlees, als dit tussen de 60 en 64°C aanduidt, is dit perfect rosé.
5. Laat rusten in aluminiumfolie voor 10 à 15 minuten. 

Voor de saus:
1. Kook de fond in met de room en jeneverbes tot gewenste dikte. Zeef het geheel.
2. Klop de koude boter onder de saus.
3. Kruid af met peper en zout. 

Voor de afwerking:
1. Leg de groenten in het midden van het bord.
2. Leg het vlees erboven op.
3. Leg de krielaardappelen er rond.
4. Serveer de saus royaal.

Wijnsuggestie:
Met de verfijnde elegante smaak van de tuinbonen en kalfsvlees zijn weer 2 richtingen voor de wijn mogelijk:
- een ietwat rijkere witte wijn op basis van Marsanne & Roussanne uit de noordelijke Rhône bv Saint-Joseph zou hier zeer mooi en misschien wel een verrassende keuze zijn.
- een heel elegante rode versie: bv. Een verfijnde, natuurlijk gemaakte (lees: zonder gebruik van nieuwe vaten of allerhande andere moderne wijntechnieken om een heel krachtige wijn te maken) Chianti Classico, zorgt hier makkelijk voor de nodige finesse en verfijnd kruidige insteek.