Kalfszwezeriken met appel en dille

Bereidingswijze

1. Blancheer de kalfszwezerikken enkele minuten in gezouten water. Spoel kort af onder koud stromend water en verwijder het vel. Verwijder voorzichtig het vlies en snijd de kalfszwezerik in kleine stukken (hapklaar).
2. Hak de sjalotjes fijn en bak ze aan in een beetje olijfolie. Bevochtig met het appelsap en de kalfsfond van Lacroix. Laat tot de helft inkoken en voeg de room toe. Stop het kookproces. Laat afkoelen en werk af met een beetje citroensap.
3. Kruid met peper en zout.
4. Schil de appels en snijd in stukjes. Hak de dille en voeg beiden toe aan de saus.
5. Wentel de kalfszwezerikken in de bloem en bak op een hoog vuur tot ze krokant zijn. Kruid met peper en zout.
6. Verdeel de mesclunsalade, de rode ui en de pecannoten over 4 kleine borden. Leg er vervolgens de kalfszwezeik op en werk af met de koude saus en enkele takjes dille.

Wijnsuggestie: 
Een rijper Sauvignon Blanc wijn uit Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika waarvan het sap vergistte in oude vaten en dit met enkele jaren flesrijping (4 à 6 jaar) zouden hier een perfecte partner kunnen voor zijn.
Puur gezien het frisse karakter van de garnituur bij de kalfszwezerik!!