Kervelsoep met groene asperges en gehaktballetjes

Bereidingswijze
Voor de gehaktballetjes
1. Leg het gehakt in een grote kom en prak met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kneed met jouw handen de eierdooier en het paneermeel door het gehakt.
2. Draai balletjes van het gehakt en leg opzij.
Voor de soep
1. Breng wat water aan de kook voor de asperges. Schil intussen de asperges en verwijder het kontje. Kook de asperges in enkele minuten beetgaar, haal uit het water, laat uitlekken en snijd in stukjes.
2. Verhit wat vetstof in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg vervolgens de stukjes asperge en aardappel toe en stoof nog enkele minuten verder.
3. Giet de fond en het water bij de groenten en laat 20 minuten koken.
4. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 15 minuten zachtjes verder pruttelen, tot ze gaar zijn. Je kan de gehaktballetjes ook bakken in de pan en op het einde toevoegen.
5. Tot slot voeg je de kervel en de kookroom toe, laat 1 minuut verder koken en mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
6. Verdeel de soep over de kommen en werk af met enkele takjes kervel en wat room.
1. Leg het gehakt in een grote kom en prak met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kneed met jouw handen de eierdooier en het paneermeel door het gehakt.
2. Draai balletjes van het gehakt en leg opzij.
Voor de soep
1. Breng wat water aan de kook voor de asperges. Schil intussen de asperges en verwijder het kontje. Kook de asperges in enkele minuten beetgaar, haal uit het water, laat uitlekken en snijd in stukjes.
2. Verhit wat vetstof in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg vervolgens de stukjes asperge en aardappel toe en stoof nog enkele minuten verder.
3. Giet de fond en het water bij de groenten en laat 20 minuten koken.
4. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 15 minuten zachtjes verder pruttelen, tot ze gaar zijn. Je kan de gehaktballetjes ook bakken in de pan en op het einde toevoegen.
5. Tot slot voeg je de kervel en de kookroom toe, laat 1 minuut verder koken en mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
6. Verdeel de soep over de kommen en werk af met enkele takjes kervel en wat room.