Lamsstoofpotje Basque

Bereidingswijze

Voor het lamsvlees

1. Leg het lamsvlees in een grote schaal en kruid met peper en zout. Voeg nog enkele takjes rozemarijn en de rode wijn toe. Laat een nachtje marineren in de koelkast. 
2. Haal het lamsvlees uit de marinade en laat goed uitlekken. Zet de marinade opzij voor straks. 
3. Verwarm wat olie in een pan en bak de stukken lamsvlees goudbruin langs alle kanten. Haal vervolgens uit de pan en zet opzij. 

Voor de saus 

1. Verwarm in dezelfde pan van het lamsvlees opnieuw wat olie en bak de witte ui gedurende enkele minuten op een zacht vuurtje. Pers de knoflook, voeg toe aan de witte ui samen met de fijngehakte rozemarijn, cayennepeper en geroosterde paprikapoeder.  
2. Voeg de wijn met de fond toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op een hoog vuur. 
3. Voeg nu de tomaten, de paprika’s, rode wijnazijn en bruine suiker toe. 
4. Leg het vlees in de saus en leng aan met water tot alles net onder staat.
5. Breng de saus op smaak met peper en zout. Werk af met verse rozemarijn.