Ossenhaas met rucola en rodewijnsaus

Bereidingswijze

Voor de rodewijnsaus

1. Voeg de rode wijn, sjalotten, tijm en laurier toe aan een steelpannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft.
2. Voeg de fond toe en laat verder koken. Verwijder het schuim met een eetlepel terwijl de saus verder inkookt. De saus is klaar wanneer ze volledig ingedikt is. Blijft de saus aan de achterkant van de lepel kleven? Dan is de saus dik genoeg.
3. Breng op smaak met peper en zout. 

Voor de ossenhaas

1. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en laat 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwijder eventuele vliesjes met een mes. Kruid met peper en zout.
2. Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak de ossenhaas rondom bruin in enkele minuten. Verminder het vuur en laat het vlees nog zo’n 20 minuten verder bakken. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Bij 50 graden is het vlees mooi rood vanbinnen. Keer het vlees regelmatig om, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat de ossenhaas 5 minuten rusten. 

Serveren

1. Snijd de ossenhaas in plakjes en verdeel over de borden. Werk af met groenten naar keuze en de rodewijnsaus.