Parelhoen / pepersaus / pomme pont neuf / witloof / spruitjes

Bereidingswijze

Schil voor de pomme pont neuf enkele friet aardappelen en snij er frieten van die 2 cm op 2 cm dik zijn en voor de presentatie ook even lang zijn. kook deze licht gaar. Net voor het serveren kun je deze frietjes mooi goudbruin bakken.

Snij het witloof in de lengte in twee en blancheer ze. Net voor het serveren kun je het witloof lichtjes aanbakken in boter en vervolgens wat suiker toevoegen om ze te
karameliseren.

Kuis de spruitjes en snij ze in fijne reepjes ( haaks op de groeirichting ). Snij ook een ui in fijne reepjes. Fruit de ui samen met het spek aan en voeg er de fijn gesneden spruitjes aan toe. Laat lichtjes aanstoven en kruid af met peper, zout en wat nootmuskaat.

Bak de parelhoenborst even aan in een pan. Doe vervolgens de borst met de boter in een ander pannetje en laat verder garen in de oven op 180 graden Celcius.
Arroseer de borst regelmatig met het vet zodat hij mooi sappig en bruin bakt. Doe in de pan waar je de borst hebt in aangebruint wat verse boter en voeg er wat
fijngesnipperde ui aan toe. Laat de ui glazig worden en blus met Lacroix runderfond. Voeg wat verse peperbolletje er aan toe en laat alles inkoken tot ongeveer de helft. Voeg vervolgens wat room toe om de saus in te dikken.

Dresseren
Dresseer een 6 tal pomme pont neuf in een torentje op het bord en bestrooi met wat grof zout.Snij de borst in plakjes en overgiet met de pepersaus. Voeg de spruitjes en het witloof toe.

Eet smakelijk.
Wil je je feestje net dat tikkeltje meer geven? Tover dan deze lekkere eend op tafel. De heerlijke amandel aardappeltjes zullen je zeker enkele complimenten opleveren. Het heerlijk belgische witloof en de pastinaak maken het bordje lekker rijkelijk en winters. Gebruik de rundsfond van Lacroix om je portosaus een verfijnde en diepe smaak te geven. Werk het geheel af met de pastinaak chips om het net dat tikkeltje meer te geven op het bord.
Stijn