Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Poutine

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verwarm de friteuse voor op 150°C.

2. Pel en pers de teentjes look.

3. Rasp de mozzarella grof.

4. Snij de aardappelen in frietjes van +/- 1 cm dik (met de schil).

5. Droog de frietjes af en bewaar in een keukenhanddoek.

6. Bak de frietjes een eerste keer (de frietjes zijn klaar als je ze tussen je vingers tot puree kan duwen).

7. Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.

8. Los de maïzena in 2 el water op in een kommetje.

9. Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de tarwebloem toe en laat bakken tot dit goudbruin is.

10. Voeg de geperste look toe en laat nog 30 seconden verder bakken.

11. Giet de rundsfond erbij en breng aan de kook terwijl je met een klopper mengt. Voeg de opgeloste maïzena toe en laat nog 5’ al roerend sudderen tot de saus indikt.

12. Breng op smaak met zwarte peper en hou warm.

13. Verwarm de friteuse voor op 180°C en bak de frieten goudbruin. => frietjes in de oven maken!

14. Leg de frietjes op keukenpapier en breng meteen op smaak met zout.

15. Schep de frietjes op een bord, voeg er de bruine saus aan toe en werk af met de mozzarella.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.