Saltimbocca van pladijs met makreelcrème

Bereidingswijze

1. Verwijder het vel en graatjes van de makreel en mix met de room jn in een blender. Laat opstijven in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaat en de moz- zarella in plakjes en snipper de lente-ui jn. Leg de plakjes prosciutto open. Leg op één helft telkens een vis let, een plakje mozzarella, wat basilicum en een sneetje tomaat. Vouw dicht en zet vast met een cocktailprikkertje.

3. Leg de pakketjes op een ingevette ovenplaat. Besprenkel met een olijfolie en kruid met peper. Bak ze 15 tot 20 minuten.

4. Gaar de schoongemaakte champignons 5 minuten in de vis- fond en voeg wat citroensap toe. Werk af met snippers lente-ui.

5. Kook de aardappelen gaar in de schil, laat even afkoelen en schil ze. Breng ze op smaak met olijfolie en wat grof zeezout.

6. Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de makreelcrème lepeltjesgewijs toe terwijl je blijft mixen. Dien meteen op bij de saltimbocca, de aardappelen en de champignons.
Saltimbocca dat is echt een rolletje Italië op je bord…
Wim Ballieu