Stoofpotje van kreeft met witlof en pastis

Bereidingswijze

1. Breng het water aan de kook met het zeezout, de suiker en de dille. Giet het over de kreeften en laat deze hierin afkoelen.
2. Snij de witlofstronken overlangs in twee en stoof ze even in een beetje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en een snuifje suiker. Voeg een beetje water toe en dek af. 3. Laat het witlof gaar worden en bewaar het kookvocht.
4. Breng het kookvocht samen met de pastis, de fond en de room aan de kook. Breng het op smaak met peper en zout.
5. Snij de kreeften overlangs in twee en open de scharen.
6. Haal het vlees uit de kreeften en warm het op in de saus.
7. Serveer met het witlof en versier met dille.

Wijnsuggestie:
Hier moeten we juist opletten voor het bittere karakter van het witloof.
Rijke witte wijnen, die een interessante zuurtegraad hebben, doen hier best het werk: denk maar aan een witte Pessac-Léognan, een witte noordelijke Rhône-wijn, maar ook een rijke Chardonnay uit Nieuw-Zeeland of een koeler deel uit Californië kan hier perfect.