Tajine met kip

Bereidingswijze
1. Neem een kom en voeg de droge kruiden samen met de kip toe en meng goed. Laat enkele uren marineren in de koelkast.
2. Week de abrikozen en rozijnen in wat warm water gedurende een uur.
3. Verwarm een pan op een hoog vuur met wat vetstof en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
4. Voeg in dezelfde kom de uien toe en stoof gedurende enkele minuten. Voeg nu de knoflook toe en stoof kort.
5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, abrikozen, rozijnen en gevogeltefond toe en laat 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.
6. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Meng wat citroensap en munt onder de couscous. Werk af met zeste van citroen.
7. Serveer de tajine met couscous. Werk de tajine af met verse koriander en geroosterde amandelschilfers en zeste van limoen.
2. Week de abrikozen en rozijnen in wat warm water gedurende een uur.
3. Verwarm een pan op een hoog vuur met wat vetstof en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
4. Voeg in dezelfde kom de uien toe en stoof gedurende enkele minuten. Voeg nu de knoflook toe en stoof kort.
5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, abrikozen, rozijnen en gevogeltefond toe en laat 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.
6. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Meng wat citroensap en munt onder de couscous. Werk af met zeste van citroen.
7. Serveer de tajine met couscous. Werk de tajine af met verse koriander en geroosterde amandelschilfers en zeste van limoen.