Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 100°C.
- Maak de witloof schoon en snij het harde uiteinde kruislings in.
- Vet een lage braadpan in met boter en schik er de witloof in.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Braad de witloof aan en blus de pan met een scheutje water.
- Draai het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat zachtjes garen. Dat duurt ongeveer een halfuur.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- Schroei het mooi dicht in een braadpan met hete boter. Laat 55 min verder garen in de oven.
- Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet weg. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat 5 min rusten.
- Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee.
- Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen.
- Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken.
- Doe er dan de room bij en laat de saus indikken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij het varkenshaasje in plakjes en nappeer met de saus.
- Serveer met witloof en met pommes duchesse.
Website ontwikkeld door Konnu