Varkenswangetjes met bruin bier en savooi

Bereidingswijze

1. Snij de vliesjes van de varkenswangetjes. Snij 1 ui in halve ringetjes en de wortel in halve schijfjes. Snij de andere ui in fijne stukjes. Snij de savooi in reepjes en blancheer kort, laat afkoelen in ijswater. Borstel de shii-takes proper, en schraap de steeltjes met een mesje, en snij het uiteinde van het steeltje af.
2. Smelt de boter tot ze een hazelnootbruine kleur heeft, en korst hier de varkenswangetjes in aan. Voeg de uiringen en wortelschijfjes toe. Kruid met peper en zout, en voeg laurier, marjolein en takjes tijm toe.
3. Voeg hier de tomatenpuree bij, en bestrooi met bloem. Roer goed om.
4. Blus af met het bier en de Lacroix kalfsfond. Zorg dat alles mooi onder staat. Voeg tenslotte nog de bruine suiker toe.
5. Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat ongeveer een anderhalf uur verdergaren in een oven van 150°C.
6. Stoof de andere ajuin glazig in een klontje boter. Voeg de savooi en shii-takes toe. Kruid met peper en zout, en voeg op het einde, van het vuur weg ook wat oreganoblaadjes toe.
7. Om te dresseren, breng je eerst een laagje saus met groentjes aan in een diep bord, daarop schik je de garnituur van savooi en shii-takes. Dan een laagje varkenswangetjes en werk af met een takje marjolein. Dit gerecht kan geserveerd worden met bijvoorbeeld amandelkroketjes.