Winterse vegetarische lasagne

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij schijven butternutpompoen, plaats ze op een ovenplaat en voeg een scheut olijfolie, zout en peper toe en plaats gedurende 15 minuten in de oven.
2. Laat de boter smelten in een kookpot, voeg de bloem toe, meng goed met een garde gedurende 5 minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de Lacroix groentenfond en de melk erbij. Laat gedurende 5 minuten koken. De béchamelsaus moet glad zijn. Breng op smaak met zout en peper en de geraspte nootmuskaat.
3. Giet een scheut olijfolie in een grote schotel en bouw in volgorde op: een laag lasagnedeeg, een laag béchamelsaus, een laag pompoen, een laag spinaziescheuten, bestrooi met de geraspte kaas en herhaal. Plaats gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C.
2. Laat de boter smelten in een kookpot, voeg de bloem toe, meng goed met een garde gedurende 5 minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de Lacroix groentenfond en de melk erbij. Laat gedurende 5 minuten koken. De béchamelsaus moet glad zijn. Breng op smaak met zout en peper en de geraspte nootmuskaat.
3. Giet een scheut olijfolie in een grote schotel en bouw in volgorde op: een laag lasagnedeeg, een laag béchamelsaus, een laag pompoen, een laag spinaziescheuten, bestrooi met de geraspte kaas en herhaal. Plaats gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C.