Zalmburger met béarnaise

Bereidingswijze

DE ZALMBURGER
 

  • 500 g zalm
  • sap en zeste van een halve limoen
  • 1 ei
  • een half bosje dille
  • 50 g bloem
  • olijfolie
Bereiding
  • Meng de zalm met 1 ei, een half bosje dille en de zeste en het sap van limoen.
  • Vorm hiervan 4 zalmburgers en wentel ze door de bloem.
  • Bak de zalmburgers goudbruin en wat olijfolie.
 

GEPEKELDE MINI-KOMKOMMER

  • 2 el rijstazijn
  • 1 el honing
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 mini-komkommers, flinterdun gesneden

Bereiding

Meng alle ingrediënten en laat even trekken.


DE BEARNAISESAUS

  • 2 eierdooiers
  • 2 el dragonazijn
  • 1 el verse dragon, fijngesneden
  • 200 g zachte boter
  • 400 ml visfond

Bereiding

  • Kook de visfond tot de helft in (doe dit op voorhand).
  • Doe 2 eierdooiers in een pannetje.
  • Voeg de dragonazijn en de verse dragon toe.
  • Klop het mengsel op op een zacht vuurtje.
  • Werk het sausje op met zachte boter.
  • Voeg wat visfond toe.

Snijd vier broodjes doormidden en leg ze even op de grill.

Beleg ze met ijsbergsla, bearnaisesaus, een zalmburger en enkele plakjes mini-komkommer.

Healthy easy yummie
Evelien