Bereidingswijze
DE ZALMBURGER
- 500 g zalm
- sap en zeste van een halve limoen
- 1 ei
- een half bosje dille
- 50 g bloem
- olijfolie
Bereiding
- Meng de zalm met 1 ei, een half bosje dille en de zeste en het sap van limoen.
- Vorm hiervan 4 zalmburgers en wentel ze door de bloem.
- Bak de zalmburgers goudbruin en wat olijfolie.
GEPEKELDE MINI-KOMKOMMER
- 2 el rijstazijn
- 1 el honing
- 1 teentje look, geperst
- 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
- 2 mini-komkommers, flinterdun gesneden
Bereiding
Meng alle ingrediënten en laat even trekken.
DE BEARNAISESAUS
- 2 eierdooiers
- 2 el dragonazijn
- 1 el verse dragon, fijngesneden
- 200 g zachte boter
- 400 ml visfond
Bereiding
- Kook de visfond tot de helft in (doe dit op voorhand).
- Doe 2 eierdooiers in een pannetje.
- Voeg de dragonazijn en de verse dragon toe.
- Klop het mengsel op op een zacht vuurtje.
- Werk het sausje op met zachte boter.
- Voeg wat visfond toe.
Snijd vier broodjes doormidden en leg ze even op de grill.
Beleg ze met ijsbergsla, bearnaisesaus, een zalmburger en enkele plakjes mini-komkommer.
Healthy easy yummie
Evelien
Handige tips
Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.