Zesrib met gorgonzola en aardappelblini’s

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze.
2. Meng met de melk en de eieren en kruid met peper en zout.
3. Hak de citroentijm fijn en meng met het aardappelmengsel.
4. Bak blini’s van het aardappelmengsel.
5. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie. Blus met de rode wijn en laat even inkoken.
6. Bevochtig met de fond en breng aan kook. Los hierin de kaas op en kruid met peper en zout.
7. Bak de zesribben op hoog vuur en kruid met peper en zout.
8. Serveer met een paar blini’s, de groenten en de saus.

Wijnsuggestie: 
Het rijke, licht pikante karakter van de blauwe kaas in de saus moeten we zeker terugvinden in de wijnkeuze. Vandaar dat een iets rijpere, Cabernet Sauvignon getypeerde wijn hier perfetc tot zijn recht zou kunnen komen. Waarom eens geen versie afkomstig uit Hongarije of uit Italië. Ook een rijkere Valpolicella versie (lees geen te goekope versie, maar eerder een natuurlijk verbouwde) of een Amarone uit Veneto in Italië zouden hier niet misstaan.