Het geheim van menig chef: een marinade! Je vlees wordt heerlijk mals en zelfs groenten kunnen een
verrassende smaak krijgen. Heb jij onze basisblog marineren al gelezen? Lees dan hier verder voor
nog meer tips voor de beste marinade.
Omdat je marinade een zuur element bevat, mag je nooit in aluminium marineren. Aluminium
kommen of bakjes reageren met het zuur in de marinade en geven het dus een andere smaak.
Gebruik enkel glas, aardewerk of roestvrij staal.
Proberen?
Marineer je rundvlees voor dit recept van ramen met rundertataki
opnemen, maar heeft niet de tijd om malser te worden. Doe dit dus met marinades waarmee je
enkel smaak wil toevoegen.
spaarzaam met zout!
Proberen?
Een lekkere marinade voor hert met onze wildfond. En een klein beetje zout.
gemarineerd. Bij groenten laat je je zure ingrediënt achterwege: dan verliezen ze hun bite. Marineer
eens je wortels voor je ze in de oven gaart, of je champignons voor je ze aan de risotto toevoegt…
Proberen? Een couscoussalade met gemarineerde paprika
zoete ingrediënten als honing verbranden sneller. Zorg dus dat je vlees dat in zoete ingrediënten is
gemarineerd langzaam en op lage temperatuur gaart.
verrassende smaak krijgen. Heb jij onze basisblog marineren al gelezen? Lees dan hier verder voor
nog meer tips voor de beste marinade.
Tip 1: Denk aan je kommen
Omdat je marinade een zuur element bevat, mag je nooit in aluminium marineren. Aluminium
kommen of bakjes reageren met het zuur in de marinade en geven het dus een andere smaak.
Gebruik enkel glas, aardewerk of roestvrij staal.
Proberen?
Marineer je rundvlees voor dit recept van ramen met rundertataki
Tip 2: Wrijven maar
Heb je niet veel tijd? Wrijf je marinade dan rechtstreeks in het vlees. Je vlees zal wel de smaakopnemen, maar heeft niet de tijd om malser te worden. Doe dit dus met marinades waarmee je
enkel smaak wil toevoegen.
Tip 3: Wees spaarzaam met zout
Zout onttrekt vocht aan je vlees en zorgt er net voor dat je vlees droger wordt. Wees dus heel ergspaarzaam met zout!
Proberen?
Een lekkere marinade voor hert met onze wildfond. En een klein beetje zout.
Tip 4: Denk ook aan je groenten
Natuurlijk kun je niet alleen vlees of vis marineren. Ook tofu of groenten zijn heel lekkergemarineerd. Bij groenten laat je je zure ingrediënt achterwege: dan verliezen ze hun bite. Marineer
eens je wortels voor je ze in de oven gaart, of je champignons voor je ze aan de risotto toevoegt…
Proberen? Een couscoussalade met gemarineerde paprika
Tip 5: pas op met zoet
Heb je ribbetjes in honing gemarineerd? Heerlijk, maar pas goed op bij het klaarmaken. De suikers inzoete ingrediënten als honing verbranden sneller. Zorg dus dat je vlees dat in zoete ingrediënten is
gemarineerd langzaam en op lage temperatuur gaart.