In lekker zomerweer je dekentje neerleggen, je eten tevoorschijn halen en je bent vertrokken voor een picknick. Of toch niet? Voor een echt fijne dag is er iets meer voorbereiding en denkwerk nodig. Geen zorgen, wij hebben al met je meegedacht.
Uiteraard neem je niets mee dat snel kan bederven zoals vlees of vis. Een koude pastasalade is ideaal. Houd je saus of dressing apart zodat je sla niet slap wordt. Op zoek naar inspiratie voor lekkere en snelle dressings? Kijk dan even hier . Ook leuk: maak je eigen mini-saladebar. Meng nog niets en neem alle ingrediënten afzonderlijk mee. Zo kan iedereen ter plaatse zijn of haar eigen salade samenstellen. Neem in dat geval voldoende opscheplepels mee.
Lekker fris: een gazpacho! Haal deze pas als allerlaatste uit de koelkast, want ijskoud is je gazpacho het lekkerst. (Meer tips voor een lekkere gazpacho vind je hier). Dek je gazpacho daarna af met aluminiumfolie of neem het desnoods mee in een thermosfles.
Drankjes met koolzuur of een fles wijn wikkel je dan weer beter in een natte en ijskoude handdoek en bewaar je bij je ijswater. Een pintje neem je best in blik mee: onder invloed van direct zonlicht verandert je bier namelijk van smaak. In een blikje kan het zonlicht er niet bij.
Denk aan je eten
Uiteraard neem je niets mee dat snel kan bederven zoals vlees of vis. Een koude pastasalade is ideaal. Houd je saus of dressing apart zodat je sla niet slap wordt. Op zoek naar inspiratie voor lekkere en snelle dressings? Kijk dan even hier . Ook leuk: maak je eigen mini-saladebar. Meng nog niets en neem alle ingrediënten afzonderlijk mee. Zo kan iedereen ter plaatse zijn of haar eigen salade samenstellen. Neem in dat geval voldoende opscheplepels mee.Lekker fris: een gazpacho! Haal deze pas als allerlaatste uit de koelkast, want ijskoud is je gazpacho het lekkerst. (Meer tips voor een lekkere gazpacho vind je hier). Dek je gazpacho daarna af met aluminiumfolie of neem het desnoods mee in een thermosfles.
Denk aan je drinken
Op warme wijn of lauwe cola zit niemand te wachten. Gelukkig kun je je drinken vrij gemakkelijk lang koel houden. Vul van tevoren een grote fles met water en leg deze in de vriezer. In eerste instantie gebruik je de fles ijs om de rest van je drankjes koel te houden. Wanneer het gesmolten is, heb jij nog lekker koud water. Alternatief: vul de fles maar voor 1/4e met water en schenk hier ter plekke je favoriete drankje bij.Drankjes met koolzuur of een fles wijn wikkel je dan weer beter in een natte en ijskoude handdoek en bewaar je bij je ijswater. Een pintje neem je best in blik mee: onder invloed van direct zonlicht verandert je bier namelijk van smaak. In een blikje kan het zonlicht er niet bij.