Hoe maak ik een lekkere gazpacho?

Gazpacho is een pittige, koude soep uit de Andalusische keuken die je zowel als aperitiefhapje, voorgerecht als hoofdgerecht kan serveren. Bovendien maak je deze gezonde smaakbom zo klaar!

Het basisingrediënt van de traditionele gazpacho is tomaat, gemixt met andere verse ingrediënten, zoals rode paprika, komkommer, knoflook en ui. Gebruik altijd rijpe tomaten vol smaak voor het lekkerste resultaat. Wat olie en knapperige croutons maken deze zomerse soep helemaal af.
 

Verrassende variaties

Geen fan van tomaat of gewoon zin om te experimenteren met je favoriete groenten? Maak eens een geel soepje van mais, gele paprika, venkel en een snuif cayennepeper. Of een groene variant van doperwten, witte selder, jonge spinazie en groene chilipeper.
 

Serveertip

Welke groenten je ook verkiest, serveer het eindresultaat altijd ijskoud. Dan komt de gazpacho volledig tot zijn recht. Koel de soep dus zeker een uur of twee voor het serveren in de koelkast. Op een warme zomerdag kunnen ijsblokjes bij het serveren ook voor extra verkoeling zorgen.