Niets zo hartverwarmend als een kom dampende tomatensoep met balletjes na een ijskoude winterwandeling. Te alledaags voor jou? Waag je eens aan een verrassende soepmix en speel met smaken, kruiden en textuur.

 

Durf combineren

Wat dacht je van een soepje van tomaten en bastognekoeken? Of een velouté van broccoli, blauwe kaas en mosterd? Het leuke aan soep is dat je naar hartenlust kan experimenteren met mogelijke ingrediënten, zolang alle smaken maar mooi in balans zijn. Te veel bitter los je bijvoorbeeld op met een portie zoetigheid. Bovendien kan je ook met diverse kruiden spelen. Zo past basilicum perfect bij courgette en kardemom bij wortel. Komijn en saffraan zijn dan weer ideaal om een pompoensoepje op smaak te brengen.

 

Ook fruit in je soep kan verrassend lekker zijn. Combineer pompoensoep met appel, tomatensoep met aardbei of looksoep met druiven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Kunst in een kommetje

De soepen van vandaag zijn niet alleen lekker en origineel, ze zien er ook uit om op te eten. Wij geven alvast enkele tips om van je groentemix een echt kunstwerk te maken:

  • Heb je graag wat crunch in je soep? Vervang je geliefde croutons eens door een handvol verse granola of zelfs wat quinoa. Niet alleen lekker, maar ook gezond!
  • Ben je ook wat uitgekeken op room in je soep? Dan is yoghurt het ideale alternatief! De frisse toets zorgt dat de smaak van je groenten (en/of fruit) extra tot zijn recht komt.
  • Gebruik je creativiteit bij het serveren. Werk met kleine glaasjes of hergebruik je ingrediënten en serveer je soep in een uitgeholde pompoen.
  • Laat het brood bij je soep voor wat het is. Toastjes met roomkaas en radijsjes of brie en walnoot smaken veel beter als bijgerecht.
  • Ken je de Bio fonds van Lacroix al? Ze tillen elk doordeweeks soepje naar een hoger niveau!