Geluk schuilt soms in een kommetje. Want een ontbijtkom wordt lang niet meer enkel ’s ochtends gebruikt. Van een eenvoudige soep tot een origineel avondmaal, je kan het allemaal verrassend snel én mooi in een kom serveren. Met deze tips maak jij deze zomer heerlijke summer bowls alsof het niets is.

Buddha bowls, smoothie bowls, sushi bowls. In de culinaire wereld regent het tegenwoordig bowls in alle mogelijke vormen en smaken. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook gemakkelijk en snel om klaar te maken. Wij geven je alvast een aantal tips & tricks om je eigen summer bowls te vullen.
 

Beken kleur

Het oog wil ook wat. Vul je kom met ingrediënten die niet alleen een bommetje van smaak maar ook een explosie van smaken vormen. Buddha bowls zijn een uitstekend voorbeeld. Deze – vaak vegetarisch – maaltijdkommen zijn gevuld met eiwitrijke groenten en granen. Denk aan kikkererwten (of hummus), parelcouscous, orzo, quinoa of sobanoedels. Aanvullen doe je met een paar kleurrijke groenten naar keuze zoals frisse komkommer, zoete aardappel, sappige tomaten of schijfjes avocado.
 

Toppings en nog meer toppings

Wat de gekleurde spikkels voor je ijsje zijn, zijn de toppings voor je summer bowl. Werk je goedgevulde kom af met lekkere extra’s zoals krokante uitjes, noten en zaden, verse kruiden, eetbare bloemen of wat extra druppeltjes saus. Je kan het zo gek niet bedenken.
 

Varieer in smaak

Van een smaakvolle maaltijdsoep die je pimpt met garnituren tot een driegangenmenu in een bowl. In principe kan je elk soort gerecht in een kom serveren, maar sommige recepten lenen zich er iets beter voor. Onze favoriete gerechten om een heerlijke summer bowl van te maken zijn onder andere chili con carne, oosterse noedels en gezonde bloemkoolrisotto.