Vergeten groenten zoals pastinaak, schorseneren, boerenkool, raapjes en tuinbonen zijn helemaal terug van weggeweest. Met de recepten en fonds van Lacroix maak je er ook een onvergetelijk gerecht mee klaar.

 

Gekonfijte pastinaak en pastinaakchips

Steel de show met twee verrassende gerechten met pastinaak. Gebruik jonge pastinaakwortels om te konfijten voor het beste resultaat. Van de overgebleven delen maak je makkelijk verse groentechips!

 
Geroosterde raapjes

Met wat honing en Lacroix groentenfond tover je raapjes om tot een heerlijk bijgerecht. Na een half uurtje roosteren zijn de groenten licht gekaramelliseerd.
 

Geglaceerde schorseneren

De asperges van het winterseizoen passen zowel bij wild, gevogelte als vis en schaaldieren. Geglaceerde schorseneren zijn snel klaar en smaken fantastisch. Het enige wat je moet doen is ze even laten garen in een pan met 1 dl fond van Lacroix.
 

Puree van boerenkool

Deze superfood zit boordevol vitamines en past perfect bij een lekker stuk vis. Een gladde puree of zalf van boerenkool boordevol smaak maak je door de bladeren van de groente te garen in de helft water en de helft gevogeltefond. Daarna even pureren, afkruiden en klaar!
 

Gestoofde tuinbonen

Stoven is nog zo’n handige kooktechniek om lekkere groenten klaar te maken. Voor deze bereiding laat je de tuinbonen en andere groenten eerst gaarkoken in water. Daarna stoof je ze samen met boter en fond in een pan onder een deksel.