Wil je eens een nieuwe smaak in je salades? Dan zijn deze groenten misschien het proberen waard. Lekker, veelzijdig en anders dan je gewoon bent.
 

Selderij


Selderij wordt vooral gebruikt in soep, bouillon of mosselbereidingen, maar deze pittige groente heeft heel wat meer in haar mars! Gebakken of rauw, de frisse en pittige smaak van selderij geeft je salades een onverwachte bite.
 

Rabarber


Rabarber is een zeer veelzijdige groente die vooral in de lente op haar best is. De plant bevat veel oxaalzuur, een stof die voor de typisch zure smaak van rabarber zorgt. In de zomer verspreidt het zuur zich over de hele plant. De bladeren bevatten zelfs zo veel oxaalzuur dat ze giftig zijn. De stengels kan je van maart tot augustus natuurlijk wel op verschillende manieren verwerken. Rauw in een salade is dit een verrassende smaak, maar ook gebakken is rabarber lekker. Eentje voor durvers die een zurige toets willen toevoegen.
 

Zwarte rammenas


Eén van de vergeten groenten, maar daarom niet minder interessant. Zwarte rammenas is een knol met pit. Je moet de rammenas altijd schillen voor je hem in je slaatjes verwerkt, maar schil niet te grof. De pittigste smaken vind je immers net onder de schil. Snij de rammenas dun en verwerk in een slaatje, meng met yoghurt of platte kaas of verwerk hem warm. Warme rammenas wordt milder van smaak en kan iets toegankelijker zijn voor kieskeurige eters. Niet te vergeten in je volgende bereiding!