De herfst staat gelijk aan ovenschotelweer. Zo’n grote kom vol lekker comfort food is supermakkelijk én ook nog eens snel klaar want je laat de oven al het werk doen. Je kan bovendien eindeloos combineren met ingrediënten zoals kip, gehakt of vis, allerlei groenten, puree of pasta en sauzen. Ontdek hier onze ovenheerlijke inspiratie.
Alleen al bij het woord ‘ovenschotel’ kikkeren we helemaal op tijdens een koude en sombere dag. Van de klassieke puree met gehakt en lekker veel kaassaus tot een Mexicaanse versie met bonen en tomatensaus, er is voor ieder wat wils. Wij zetten drie fantastische ovenschotels voor je op een rij.
Deze ovenschotel pimp je makkelijk door er extra groenten aan toe te voegen. Denk aan wortel, bloemkool, witloof, erwtjes, prei of broccoli. De variant met een extra laagje kaassaus zal de kleinsten aan tafel ook zeker kunnen bekoren. Ook populair bij kinderen is ‘hete bliksem’, zonder tomatenblokjes in het gehakt, maar wel met een laag heerlijke appelmoes.
Kan je niet kiezen tussen een klassieker of ovenschotel met vis? Probeer deze parmentier met zalm dan eens.
Alleen al bij het woord ‘ovenschotel’ kikkeren we helemaal op tijdens een koude en sombere dag. Van de klassieke puree met gehakt en lekker veel kaassaus tot een Mexicaanse versie met bonen en tomatensaus, er is voor ieder wat wils. Wij zetten drie fantastische ovenschotels voor je op een rij.
De klassieker: ovenschotel Parmentier
Deze ultieme ovenschotel maak je slechts met een handvol ingrediënten en is daarom enorm populair bij de Belgen. Wat heb je nodig? Gehakt, aardappelen en tomatenblokjes. Begin met een laag rul gebakken gehakt waar je tomatenblokjes onder mengt. Verdeel er een portie smeuïge aardappelpuree over en bestrooi alles met een laagje broodkruim en/of geraspte kaas. Schuif de schotel tenslotte onder de grill voor een krokant korstje. Aanvallen maar!Deze ovenschotel pimp je makkelijk door er extra groenten aan toe te voegen. Denk aan wortel, bloemkool, witloof, erwtjes, prei of broccoli. De variant met een extra laagje kaassaus zal de kleinsten aan tafel ook zeker kunnen bekoren. Ook populair bij kinderen is ‘hete bliksem’, zonder tomatenblokjes in het gehakt, maar wel met een laag heerlijke appelmoes.
Voor de visliefhebbers: ovenschotel met zalm en groentepuree
De kleuren en smaken in deze fantastische ovenschotel met vis gaan perfect samen. Roze zalm en groene broccoli vormen namelijk een topduo. Bovendien is dit wellicht het ideale gerecht om de (klein)kinderen vis te leren eten. Maak een puree van enkel en alleen broccoli of verwerk de groenten in een aardappelstoemp. Maak de vis klaar in een romige saus voor een smeuïg resultaat. Ook zin in een korstje? Gegratineerde kaas erbovenop werkt altijd.Kan je niet kiezen tussen een klassieker of ovenschotel met vis? Probeer deze parmentier met zalm dan eens.