De pure smaak van lamsvlees komt nog beter tot zijn recht met een lekkere saus erbij. Welke sauzen passen goed bij lam en hoe maak je ze klaar met de fonds van Lacroix? Ontdek hier de lekkerste sauzen en smaakcombinaties om je lamsbereidingen naar een hoger niveau te tillen. 
 

Voor elk stuk lamsvlees een saus

Rode portosaus

Deze klassieke saus uit de Frans-Belgische keuken geeft je vleesbereiding de romige textuur en rijke smaak die het verdient. Het beste van al? Met de fonds van Lacroix en deze drie tips maak jij zelf de perfecte portosaus volgens de regels van de kunst.
 

Rodewijnsaus

Nog zo’n klassieker uit ons sausrepertoire: rodewijnsaus! De diepe smaak van de rode wijn en de wildfond van Lacroix zorgen voor een volle, smakelijke saus die erg goed combineert met wild en lamsvlees


Bourguignon 

Wij hebben ons stoofvlees, onze zuiderburen hebben boeuf bourguignon en navarin. Deze twee klassieke stoofpotjes met runds- of lamsvlees brengen ons meteen bij de volgende saus: bourguignonne saus. Deze dieprode vleessaus op basis van kalfsfond, sjalot, champignons, tijm en laurier is ideaal om te combineren met lamsvlees. De fantastische smaken doen denken aan grootmoeders keuken, maar dan op restaurantniveau. 
 

Ook deze smaken en sauzen passen bij lamsvlees

Ook deze sauzen en smaakmakers passen wonderwel bij een lekkere lamskroon, lamskoteletjes of lamsfilet.
 
  • Honing is ideaal om een bruine saus zoeter te maken. Een lepeltje honing is voldoende voor een klassieke vleesjus met een zoet accent.
  • Verse tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn en dragon doen het erg goed in combinatie met lamsvlees. Probeer zeker deze romige dragonsaus eens.
  • Veenbessen brengen vreugde op winterse dagen. Met deze lichtzure besjes, cognac en wildfond maak je een culinaire veenbessensaus die al je lamsbereidingen maar ook wildgerechten een feestelijke toets geeft.